[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 6-1394 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 87-77 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر یون‌های فلزی و pH روی پایداری محلول رنگی استخراج شده از پوست میوه گردو (Juglans rigia)
مسعود حیدری‌زاده* ، چنور محمدی
گروه علوم زیستی و بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه کردستان، سنندج
چکیده:   (14392 مشاهده)

پوست میوه گردو دارای ترکیباتی است که می­توان از آن‌ها‌ جهت تهیه رنگ سبز استفاده کرد. جستجوی شرایط پایداری رنگ حاصل از محلول­ها و عصاره­های رنگ‌زا همواره مورد توجه محققین بوده است. یون‌های فلزی با کلاته شدن با ترکیبات رنگ­زا آن‌ها را از تخریب در طول زمان حفظ کرده و به پایداری آن‌ها کمک می‌نمایند. هدف از این تحقیق تهیه عصاره‌های سبز رنگ با پایداری بیشتر جهت استفاده در صنایع نساجی و رنگرزی الیاف می‌باشد. در این پژوهش عصاره رنگی پوست سبز میوه گردو با حلال متانول استخراج شده، تحت تأثیر یون‌های فلزی (آهن، مس و آلومینیم)، در دو pH مختلف (3 و 5/4) با نسبت‌های مختلف 1:1، 2:2 و 4:4 از عصاره و محلول یون‌های فلزی قرار داده شد. سپس پارامتر‌های رنگی (روشنایی) L* (قرمز- سبز)a* (زرد- آبی)b* مربوط به تیمار‌ها توسط دستگاه کالری‌متر در مدت زمان 10 روز اندازه‌گیری گردید. نتایج نشان داد اضافه کردن یون مس در مقایسه با یون‌های آهن و آلومینیوم در یک محیط اسیدی‌تر (pH کمتر) تأثیر بهتری روی حفظ رنگ سبز در مدت زمان 10 روز داشته است. مقایسه سه نسبت ذکر شده از یون‌های فلزی و عصاره نشان داد که نسبت 2:2 (در مورد آهن و آلومینیم) و نسبت 4:4 (در مورد مس) تأثیر بهتری روی فاکتور a* در 3pH= داشته است؛ بنابراین می‌توان از یون‌های فلزی (به‌خصوص مس) در یک محیط اسیدی به دلیل تشکیل کمپلکس با مولکول ماده رنگ‌زا، جهت تهیه عصاره‌هایی با کیفیت رنگ بهتر برای رنگ‌آمیزی الیاف در نساجی استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: پایداری رنگ، کالری‌متری، رنگ، میوه گردو، یون‌های فلزی
متن کامل [PDF 652 kb]   (5198 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/15 | پذیرش: 1394/5/1 | انتشار: 1394/6/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haidarizadeh M, Mohammadi C. Effect of Metallic Ions and pH on the Stability of the Dye Solution Extracted from the Skin of Walnut Fruit (Juglans rigia). 3 2015; 1 (1) :77-87
URL: http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-40-fa.html

حیدری‌زاده مسعود، محمدی چنور. بررسی تأثیر یون‌های فلزی و pH روی پایداری محلول رنگی استخراج شده از پوست میوه گردو (Juglans rigia). نشریه فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران. 1394; 1 (1) :77-87

URL: http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-40-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران Iranian Journal of Plant Physiology and Biochemistry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4657