[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( 6-1394 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 38-31 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه زیتون (Olea europaea L.) در ارقام کرونیکی، T2 و T7 طی رسیدگی میوه در منطقه اهواز
آزاده زمان* ، سید منصور سیدنژاد ، نوراله معلمی
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (16529 مشاهده)

هدف از این تحقیق، بررسی میزان تغییرات محتوی کربوهیدرات‌های محلول، رنگیزه‌های فتوسنتزی و آنتوسیانین‌ها در طول رسیدگی میوه زیتون در رقم کرونیکی و اکوتیپ‌های T2  و T7 و سازگاری این ارقام در شرایط اقلیمی اهواز است، به‌طوری ‌که اطلاع از این پارامترها عامل مهمی در ارزیابی و برآورد کیفی و تجاری محصولات زیتون می‌باشد. برای انجام این تحقیق نمونه‌ها از اول مرداد ماه تا اواسط مهر ماه، هر 15 روز یک بار برداشت شدند. میزان رنگیزه‌های فتوسنتزی بر اساس روش لیچتنتالر و مقدار آنتوسیانین کل بر اساس تغییر pH اندازه‌گیری شد و برای سنجش کربوهیدرات‌های محلول از روش فنل- اسید سولفوریک استفاده گردید. بیشترین و کمترین میزان کاروتنوئید کل به‌ترتیب در رقم کرونیکی (14/16 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در برداشت یک و در رقم T2 (64/2 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. میزان آنتوسیانین ارقام مختلف زیتون طی رسیدگی میوه افزایش یافت. بیشترین میزان آنتوسیانین کل به رقم T7 (033/0 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. میزان قند کل طی رسیدگی کاهش یافت. بیشترین میزان قند کل میوه در رقم کرونیکی (3/86 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در مرحله برداشت یک و کمترین میزان آن در رقم T7 (7/7 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. با توجه به نتایج مشاهده شده، رقم T7 با داشتن میزان بالای آنتوسیانین در آخرین مرحله از نمونه‌برداری نسبت به ارقام دیگر سازگاری بهتری با شرایط آب و هوایی گرم اهواز دارد.

واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین کل، رسیدگی میوه، رنگیزه، زیتون، قند کل
متن کامل [PDF 766 kb]   (3841 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/12/20 | پذیرش: 1394/5/28 | انتشار: 1394/6/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaman A, Syyednejad S, Moallemi N. Biochemical Changes of Olive (Olea europaea L.) Fruit on Koroneiki, T2 and T7 Cultivars in During Fruit Ripening in Ahvaz Zone. 3 2015; 1 (1) :31-38
URL: http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-35-fa.html

زمان آزاده، سیدنژاد سید منصور، معلمی نوراله. بررسی تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه زیتون (Olea europaea L.) در ارقام کرونیکی، T2 و T7 طی رسیدگی میوه در منطقه اهواز. نشریه فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران. 1394; 1 (1) :31-38

URL: http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-35-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران Iranian Journal of Plant Physiology and Biochemistry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4657