گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده: (16529 مشاهده)
هدف از این تحقیق، بررسی میزان تغییرات محتوی کربوهیدراتهای محلول، رنگیزههای فتوسنتزی و آنتوسیانینها در طول رسیدگی میوه زیتون در رقم کرونیکی و اکوتیپهای T2 و T7 و سازگاری این ارقام در شرایط اقلیمی اهواز است، بهطوری که اطلاع از این پارامترها عامل مهمی در ارزیابی و برآورد کیفی و تجاری محصولات زیتون میباشد. برای انجام این تحقیق نمونهها از اول مرداد ماه تا اواسط مهر ماه، هر 15 روز یک بار برداشت شدند. میزان رنگیزههای فتوسنتزی بر اساس روش لیچتنتالر و مقدار آنتوسیانین کل بر اساس تغییر pH اندازهگیری شد و برای سنجش کربوهیدراتهای محلول از روش فنل- اسید سولفوریک استفاده گردید. بیشترین و کمترین میزان کاروتنوئید کل بهترتیب در رقم کرونیکی (14/16 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت یک و در رقم T2 (64/2 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. میزان آنتوسیانین ارقام مختلف زیتون طی رسیدگی میوه افزایش یافت. بیشترین میزان آنتوسیانین کل به رقم T7 (033/0 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. میزان قند کل طی رسیدگی کاهش یافت. بیشترین میزان قند کل میوه در رقم کرونیکی (3/86 میلیگرم بر گرم وزن تر) در مرحله برداشت یک و کمترین میزان آن در رقم T7 (7/7 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برداشت شش مشاهده شد. با توجه به نتایج مشاهده شده، رقم T7 با داشتن میزان بالای آنتوسیانین در آخرین مرحله از نمونهبرداری نسبت به ارقام دیگر سازگاری بهتری با شرایط آب و هوایی گرم اهواز دارد.
Zaman A, Syyednejad S, Moallemi N. Biochemical Changes of Olive (Olea europaea L.) Fruit on Koroneiki, T2 and T7 Cultivars in During Fruit Ripening in Ahvaz Zone. 3 2015; 1 (1) :31-38 URL: http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-35-fa.html
زمان آزاده، سیدنژاد سید منصور، معلمی نوراله. بررسی تغییرات برخی ترکیبات بیوشیمیایی میوه زیتون (Olea europaea L.) در ارقام کرونیکی، T2 و T7 طی رسیدگی میوه در منطقه اهواز. نشریه فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران. 1394; 1 (1) :31-38