بیان فاکتورهای اصلی نوترکیب EspA-Intiminاز باکتری E. coli O157:H7 در گیاه تنباکو به منظور تولید واکسن خوراکی
|
مهدیه ساشورپور ، جعفر امانی ، مهیات جعفری ، علی هاتف سلمانیان* |
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری |
|
چکیده: (26412 مشاهده) |
یکی از پاتوژنهای مهم ایجادکننده کولیت هموراژیک و نشانگان همولیتیک اورمیک در انسان باکتری اشرشیاکلی هموراژیک سویه O157H7 میباشد. دامها اصلیترین مخزن این باکتری میباشند. دو فاکتور پروتئینی با اهمیت در کلونیزاسیون باکتری در اپیتلیوم روده EspA و Intimin هستند که باعث ایجاد آسیبهای تخریبی بهواسطه اتصال میگردند. این پروتئینها توسط جزایر بیماریزایی LEE (Locus of Enterocyte Effacement) کد میشوند. EspA بخشی از سیستم ترشحی نوع III می-باشد که موجب انتقال پروتئین Tir به سلول میزبان و ورود آن به غشا سلول میشود. اینتیمین توسط ژن eae کد شده و به Tir متصل میگردد. این تحقیق بر این اساس است که ژن کایمریک و نوترکیب EI شامل EspA و Intimin که بهواسطه یک لینکر به یکدیگر اتصال یافتهاند میتواند بهعنوان کاندیدای ایمنیزایی خوراکی در نظر گرفته شود و موجب کاهش کلونیزاسیون O157:H E. coli در مدل حیوانی گردد. بدین منظور ژن سنتتیک EspA (120) و Intimin (282) که توسط توالی 4(EAAAK) به یکدیگر متصل شده بود ساخته شد. ژن ساختهشده بر اساس کدونهای گیاه توتون بهینهسازی و سپس تحت کنترل پروموتر Camv35s در ناقل بیانی گیاه کلون و پس از آن بهواسطه انتقال توسط آگروباکتریوم به گیاه توتون منتقل گردید. ورود ساختار ژنی نوترکیب در برگهای گیاه توتون توسط آزمون PCR تأیید شد. در مرحله بعد بیان ژن مورد نظر به روش RT-PCR بررسی و تأیید گردید. در نهایت میزان پروتئین EI در برگهای توتون تراریخته توسط روش الیزا تخمین زده شد که برابر با 1/0 درصد از کل پروتئین محلول در برگ گیاه بود. |
|
واژههای کلیدی: EspA-Intimin، گیاه تراریخت، E. coli O157:H7، واکسن خوراکی |
|
متن کامل [PDF 977 kb]
(4893 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهنژادی گیاهی
|
|
|
|