[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
فهرست داوران همکار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ISSN
شاپای آنلاین: ISSN 2676-7309
شاپای چاپی: ISSN 2383-1367
..




 
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 1398 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 110-97 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تنوع ژنوتیپ‌های جو (.Hordeum vulgare L) بر اساس محتوای بتاگلوکان و نشانگرهای ISSR
راحله عزیزنیا ، هدیه بدخشان* ، تیمور جوادی ، سوما زمانی
گروه زراعت و اصلاح‌نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج ، h.badakhshan@uok.ac.ir
چکیده:   (14812 مشاهده)
در این مطالعه، تنوع محتوای بتاگلوکان دانه، در 20 لاین و رقم جو بر اساس طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. هم­چنین، تنوع ژنتیکی بین این ژنوتیپ ­ها، با استفاده از نشانگر ISSR ارزیابی شد. استخراج بتاگلوکان به روش آنزیمی انجام گرفت. از نظر محتوای بتاگلوکان دانه در بین ژنوتیپ‌های جو، اختلاف معنی‌دار در سطح احتمال یک درصد وجود داشت. محتوای بتاگلوکان دانه بین 7.21 تا 12.48 درصد متغیر بود و بیشترین مقدار محتوای بتاگلوکان، در ژنوتیپ‌های یوسف، E94B3 و E94B17 اندازه‌گیری شد. آغازگرهای ISSR با متوسط درصد چندشکلی 69.79 درصد، تنوع ژنتیکی 0.25 و شاخص شانون 0.37 در بررسی تنوع ژنتیکی بسیار کارآمد عمل کردند. لاین‌ها و رقم‌های جو، در دو گروه مجزا با مطابقت زیاد با شجره ژنتیکی، از هم متمایز شدند. تعداد نه آغازگر دارای اطلاعات برای محتوای بتاگلوکان دانه توسط روش‌های ناپارامتری کروسکال-والیس، همبستگی اسپیرمن و تجزیه رگرسیون گام به گام شناسایی شدند. درصد تبیین تغییرات محتوای بتاگلوکان دانه توسط این آغازگرها، بین 24.3 تا 42.4 متغیر بود. آغازگرهای ISSR6(700)، ترکیب ISSR1+ISSR4(1400) و ترکیب IS2+ISSR2(1400) دارای ارتباط قوی‌تری با محتوای بتاگلوکان بودند. آغازگرهای دارای اطلاعات، امکان گزینش کارآمد ژنوتیپ‌های جو با محتوای بتاگلوکان بالاتر را فراهم می‌آورند.
 
واژه‌های کلیدی: بتاگلوکان، جو، رگرسیون گام به گام، کروسکال-والیس، نشانگرهای دارای اطلاعات
متن کامل [PDF 1127 kb]   (1668 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک مولکولی
فهرست منابع
1. Arnau, G., Lallemand, J. and Bourgoin, M. (2002). Fast and reliable strawberry cultivar identification using inter simple sequence repeat (ISSR) amplification. Euphytica, 129: 69-79. [DOI:10.1023/A:1021509206584]
2. Asima Gazal, Z.A., Zaffar, D., Lone, I., Abidi, A.S. and Khan, N.Y. (2014). Trends in breeding oat for nutritional grain quality. Journal of Applied and Natural Science, 6(2): 904-912 [DOI:10.31018/jans.v6i2.552]
3. Baik, B.K., and Ullrich, S.E. (2008). Barley for food: characteristics, improvement, and renewed interest. Journal of Cereal Science, 48: 233-242. [DOI:10.1016/j.jcs.2008.02.002]
4. Bourton, R.A., Jobling, S.A., Harvey, A.J., Shirley, N.J., Mather, D.E., Bacic, A. and Fincher, G.B. (2008). The genetics and transcriptional profiles of the cellulose synthase- like HvCSLF gene family in barley. Plant Physiology, 146: 1821-1833. [DOI:10.1104/pp.107.114694]
5. Bourton, R.A., Wilson, S.M., Hrmva, M., Harvey, A.J., Shirley, N.J., Medhurst, A., Stone, B.A., Newbigin, E.J., Bacic, A. and Fincher, G.B. (2006). Cellulose synthase-like CslF genes mediate the synthesis of cell wall (1,3; 1,4)- β- D-glucans. Science, 311: 1940-1942. [DOI:10.1126/science.1122975]
6. Cheghamirza, K., Zarei, L., Zebarjadi, A.R. and Jalali Honarmand, S. (2017). A study of the association between ISSR and RAPD markers and some agronomic traits in barley using a multiple regression analysis. Journal of Biotechnology, Computational Biology and Biotechnology, 98(1): 33-40. [DOI:10.5114/bta.2017.66615]
7. Drine, S., Guasmi, F., Ben Ali, S., Triki, T., Boussorra, F. and Ferchichi, A. (2016). Genetic diversity analysis of different barley (Hordeum vulgare L.) genotypes from arid and humid regions using ISSR and RAPD markers. Journal of New Sciences, 34(2): 1930-1939.
8. Fernandez, M.E., Figueiras, C. and Benito, C. (2002). The use of ISSR and RAPD markers for detecting DNA polymorphism, genotype identification and genetic diversity among barley cultivars with known origin. Theoretical and Applied Genetics, 104: 845-851. [DOI:10.1007/s00122-001-0848-2]
9. Griffy, C., Brooks, W., Kurantz, M., Thomason, W., Taylor, F., Obert, D., Moreau, R., Flores, R., Sohn, M. and Hicks, K. (2010). Grain composition of Virginia winter barley and implications for use in feed, food, and biofuels production. Journal of Cereal Science, 51: 41-49. [DOI:10.1016/j.jcs.2009.09.004]
10. Havrlentova, M. and Kraic, J. (2006). Content of β-glucan in cereal grains. Journal of Food and Nutrition Research, 45(3): 97-103.
11. Henry, R.J. (1986). Genetic and environmental variation in the pentosan and β- glucan contents of barley and their relation to malting quality. Journal of Cereal Science, 4: 269-277. [DOI:10.1016/S0733-5210(86)80029-7]
12. Hosseini, M., Ghorbanli, M., Sabouri, H., Dadras, A.R., Sattarian, A. and Fallahian, H.A. (2017). Investigation the genetic diversity in some of cultivated and wild barley. Cereal Research, 6(4): 533-544 (In Persian).
13. Houston, K., Russel, J., Schreiber, M., Halpin, C., Oakey, H., Washington, J.M., Booth, A., Shirley, N., Burton, R.A., Fincher, G. and Waugh, R. (2014). A genome wide association scan for (1,3 ;1,4)-β-glucan content in the grain of contemporary 2-row spring and winter barleys. BMC Genomics, 15: 907. [DOI:10.1186/1471-2164-15-907]
14. Hussein, T.S., Tawfik, A.A. and Khalifa, M.A. (2008). Molecular identification and genetic relatioships of six strawberry varieties using ISSR markers. International Journal of Agriculture and Biology, 10: 677-680.
15. Islamovic, E., Obert, D.E., Oliver, R.E., Harrison, S.A., Ibrahim, A., Marshall, J.M., Miclaus, K.J., Hu, G. and Jackson, E.W. (2013). Genetic dissection of grain beta-glucan and amylose content in barley (Hordeum vulgare L.). Molecular Breeding, 31: 15-25. [DOI:10.1007/s11032-012-9764-1]
16. Khaled, A.G.A., Motawea, M.H. and Said, A.A. (2015). Identification of ISSR and RAPD markers linked to yield traits in bread wheat under normal and drought condition. Journal of Genetic Engineering and Biotechnology, 13: 243-252. [DOI:10.1016/j.jgeb.2015.05.001]
17. Khatab, I.A. and Samah, M.A. (2013). Development of agronomical and molecular genetic markers associated with salt stress tolerance in some barley genotypes. Current Research Journal of Biological Sciences, 5(5): 198-204. [DOI:10.19026/crjbs.5.5436]
18. Li, J., Baga, M., Rossnagel, B.C., Legge, W.G. and Chibbar, R.N. (2008). Identification of quantitative trait loci for β-glucan concentration in barley. Journal of Cereal Science, 48(3): 647-655. [DOI:10.1016/j.jcs.2008.02.004]
19. Markovic, S.M., Dukic, N.H., Knezevic, D. and Lekovic, S.V. (2017). Divergence of barley and oat verities according to their content of β- glucan. Journal of the Serbian Chemical Society, 82(4): 379-788. [DOI:10.2298/JSC1610310010M]
20. McCleary, B.V. and Glennie-Holmes, M. (1985). Enzymic quantification of (1-3)(1-4)-β-D-glucan in barley and malt. Journal of Institute Brewing, 91: 285-295. [DOI:10.1002/j.2050-0416.1985.tb04345.x]
21. Mirmohammadi Maibody, S.A.M. and Golkar, P. (2019). Application of DNA molecular markers in plant breeding. Plant Genetic Researches, 6(1): 1-30 (In Persian). [DOI:10.29252/pgr.6.1.1]
22. Mohammadi, M., Endelman, J.B., Nair, S., Chao, S., Jones, S.S., Muehlbauer, G.J., Ullrich, S.E., Baik, B.K., Wise, M.L. and Smith, K.P. (2014). Association mapping of grain hardness, polyphenol oxidase, total phenolics, amylose content and β-glucan in US barley breeding germplasm. Molecular Breeding, 34: 1229-1243. [DOI:10.1007/s11032-014-0112-5]
23. Morgan, A.G. and Riggs, T.J. (1981). Effects of drought on yields, on grain, and on malt characters in spring barley. Journal of the Science of Food and Agriculture, 22: 339-46. [DOI:10.1002/jsfa.2740320405]
24. Peakall, R. and Smouse, P.E. (2012). Genalex 6.5. Genetic analysis in Excel. Population genetic software for teaching and research, an update. Bioinformatics, 28: 2537. [DOI:10.1093/bioinformatics/bts460]
25. Rahimi, M., Majidi Hervan, I., Valizadeh, M., Darvish Kajori, F. and Ebrahimpour, F. (2014). Genetic diversity among wild and cultivated barley by ISSR marker. Bulletin of Environment, Pharmacology and Life Sciences, 3(10): 57-62.
26. Ramazani, S.H.R. and Abdipour, M. (2018). Statistical analysis of grain yield in Iranian cultivars of barley (Hordeum vulgare). Agricultural Research, 8: 239-246. [DOI:10.1007/s40003-018-0360-4]
27. Ringsted, T., Ramsay, J., Jespersen, B.M., Keiding, S.R. and Engelsen, S.B. (2017). Long wavelength near-infrared transmission spectroscopy of barley seeds using a supercontinuum laser: Prediction of mixed- linkage betaglucan content. Analytica Chimica Acta, 986: 101-108. [DOI:10.1016/j.aca.2017.07.008]
28. Saghai-Maaroof, M.A., Soleiman, K.M., Jorgensen, R.A. and Allard, R.W. (1984). Ribosomal spacer length polymorphism in barley: Mendelian inheritance, chromosomal location and population dynamics. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 81: 8014-8018. [DOI:10.1073/pnas.81.24.8014]
29. Shu, X. and Ramussen, S.K. (2014). Quantification of amylose, amylopectin, and β-glucan in search for genes controlling the three major quality traits in barley by genome-wide association studies. Frontiers in Plant Science, 5: 197. [DOI:10.3389/fpls.2014.00197]
30. Sofi, S.A., Singh, J. and Rafiq, S. (2017). β- glucan and functionality: A review. Ecronicon Nutrition, 10(2): 67-74.
31. Yalcin, E., Celik, S., Akar, T., Sayim, I. and Koksel, H. (2007). Effects of genotype and environment on β-glucan and dietary fiber contents of hull-less barleys grown in Turkey. Food Chemistry, 101: 171-176. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.01.010]
32. Zhang, G., Janmei, W. and Jinxin, C. (2002). Analysis of β-glucan content in barley cultivars from different locations of China. Food Chemistry, 79: 251-254. [DOI:10.1016/S0308-8146(02)00127-9]
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aziznia R, Badakhshan H, Javadi T, Zamani S. Assessment of Diversity in Barley Genotypes (Hordeum vulgare L) Based on Beta-Glucan Content and ISSR Markers. pgr 2020; 6 (2) :97-110
URL: http://pgr.lu.ac.ir/article-1-157-fa.html

عزیزنیا راحله، بدخشان هدیه، جوادی تیمور، زمانی سوما. ارزیابی تنوع ژنوتیپ‌های جو (.Hordeum vulgare L) بر اساس محتوای بتاگلوکان و نشانگرهای ISSR. پژوهش های ژنتیک گیاهی. 1398; 6 (2) :97-110

URL: http://pgr.lu.ac.ir/article-1-157-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پژوهش های ژنتیک گیاهی Plant Genetic Researches
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657