جستجو در مقالات منتشر شده


6 نتیجه برای بتن

حمیدرضا اشرفی، پیمان بیرانوند،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده

اثر حافظه شکلی و خاصیت فوق ارتجاعی دو ویژگی منحصر به فرد در آلیاژهای حافظه دار شکلی می باشند. به منظور بهره برداری از خاصیت اثر حافظه شکلی نیاز به حرارت دهی به آلیاژ می باشد. اما ویژگی فوق ارتجاعی در این آلیاژها در صورت فراهم بودن شرایط لازم به شکل خودکار عرضه می گردد. در صورت کاربرد آلیاژهای حافظه دار شکلی به عنوان آرماتورهای طولی در سازه های بتن آرمه با توجه به مدفون شدن آنها در بتن، بهره برداری از ویژگی اثر حافظه شکلی مشکلات خاص به خود را به همراه خواهد داشت که این مشکلات در مورد خاصیت فوق ارتجاعی مصداق نخواهند داشت. با توجه به ظرفیت پذیرش درصد بالای کرنش ۳ تا ۸ درصد در آلیاژهای حافظه دار با رفتار فوق ارتجاعی و محدود بودن این ظرفیت در بتن، لازم است شرایط به گونه ای فراهم گردد که آلیاژ حافظه دار فرصت عرضه خاصیت فوق ارتجاعی را داشته باشد. در این تحقیق با شبیه سازی مدل آزمایشگاهی ستون بتن آرمه مربعی کوتاه در نرم افزار ANSYS و در روندی چند مرحله ای و افزایشی آرماتورهای طولی از جنس آلیاژهای حافظه دار شکلی و با رفتار فوق ارتجاعی جایگزین آرماتورهای فولادی شده و با متغیر قرار دادن نوع آلیاژ حافظه دار شکلی ) آلیاژ با پایه مس و با پایه نیکل (، فرصت بروز خاصیت فوق ارتجاعی در این آلیاژها و با ایفای نقش آرماتور طولی در ستون بتن آرمه مورد بررسی قرار می گیرد.

فاطمه رحیمی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1396 )
چکیده

در این مقاله از مدلهای اجزا محدودی غیرخطی برای مدلسازی تیرهای عمیق دارای بازشو که با نوارهای FRP تقویت شدند، بهره گرفته شد. از آنجا که آیین نامه ها، صراحتا به تحلیل و طراحی تیرهای عمیق دارای بازشو اشاره ای نکردند و مدلهای خرپایی در خصوص طراحی این نمونه ها دارای تردید هستند؛ لذا مدلهای اجزا محدودی میتوانند گزینه ای مناسب در خصوص رفتار این تیرها باشند. بازشوی مرکزی استفاده شده مسیر انتقال بارها را قطع نکرده؛ در حالیکه در نمونه های دو بازشویی مسیر دستکها توسط بازشوها قطع گردیده و باعث کاهش ظرفیت برشی تیرهای عمیق شد. مقایسه بین نتایج آزمایشگاهی و داده های اجزا محدودی با نتایج آیین نامه ACI، صحت مدلسازیهای صورت گرفته در نمونه تیرهای عمیق تقویت شده و نشده را نشان می دهد. نتایج تحلیل پارامتری گویای آن است که هرچه بازشوها، مسیر دستکها را در سطح گسترده تری قطع نمایند، مقاومت برشی کاهش بیشتری از خود نشان میدهد ونمونه هایی که در جهت عمود بر بردارهای کرنش پلاستیک مقاوم سازی گردیدند، دارای مقاومت برشی بیشتری بودند.

محمد رضائی، ابراهیم خلیل زاده وحیدی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1396 )
چکیده

بتن ذاتاً خودحسّ (ISSC) به یک ماده سازه ای اطلاق می شود که می تواند بدون نیاز به جاگذاری یا اتصال حسگر یا کنترل از راه دور، خود را پایش کند. با اندازه گیری مقاومت الکتریکی ISSC، تنش، کرنش، تَرَک و آسیب می تواند درجا پایش شود. در مقایسه با مواد سازه ای معمولی که نیاز به حسگرهای اضافی برای پایش یا ردیابی هست، ISSC به دلایل ذیل دارای مزیت است: حساسیت بالا، خاصیت خوب مکانیکی، سازگاری طبیعی، طول عمر یکسان، نصب و نگهداری آسان. ISSC می تواند برای پایش سلامتیِ سازه ای، ردیابی ترافیک و امنیت مرزی و نظامی به کار رود. در این مقاله به صورت سیستمی، پیشرفت تحقیقات ISSC را با توجه به ترکیبات آن، روشهای ساخت، روشهای تست سیگنال حسّی، خواص حسّی و مکانیزم تولید و کاربردهای ساختاری معرفی می کنیم. چالشهای آینده در توسعه و کاربرد ISSC نیز بحث خواهد شد.

امین فقریان، اکبر قنبری،
دوره 1، شماره 3 - ( 12-1396 )
چکیده

پدیده ی انفجار از بدو ابداع مواد منفجره مانند باروت مورد توجه محققین هر عصر قرارگرفته است. اوج این تحقیقات در دوران جنگ جهانی و پس از آن بوده است. در سال های اخیر اقدامات تروریستی زیادی با استفاده از مواد منفجره انجام شده است. بدین روی تحقیقات متعددی در سال های اخیر پیرامون انفجار و ساختمان ها صورت گرفته است. ماده منفجره ترکیبی شیمیایی است که مقدار بالایی انرژی در پیوندهای خود ذخیره کرده است. پس از وقوع انفجار در طی یک فرآیند شیمیایی انرژی زیادی در کسری از ثانیه آزاد شده و حاصل آن ایجاد موج فشاری در اتمسفر پیرامون محیط انفجار است. موج انفجار پس از برخورد به ساختمان به آن نیرو وارد می کند. معمولاً ساختمان های بتنی مسلح به دلیل جرم بالا در مقابل انفجار مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. در این تحقیق یک ساختمان با ساختمان هایی که احتمال حمله انفجاری را دارند طراحی و مدلسازی شده است. در مدلسازی این ساختمان از نرم افزار اجزای محدود ABAQUS استفاده گردیده است. در مدلسازی سعی بر این بوده است تا مدل های ساخته شده به واقعیت بسیار نزدیک بوده و جزئیات مناسبی را پوشش دهند. باتوجه به نتایج به وضوح دیده می شود که فاصله در کاهش فشار موج انفجار و به تبع آن بار وارده بسیار چشمگیر است.
مهدی عطایی، فریدون رضایی،
دوره 2، شماره 2 - ( 6-1397 )
چکیده

در تحلیل و بررسی رفتار لرزه‏ای یک سازه، تحریکی که از جانب زمین به سازه اعمال می‏شود برای حالتی که سازه بر زمین سخت متکی باشد همان تحریکی است که قبل از احداث سازه در آن نقطه پی وجود داشته است، اما در صورتی که سازه بر خاک نرم متکی باشد تغییرات مهمی در ورودی لرزه‏ای سازه رخ خواهد داد. لذا سازه با خاک پیرامون خود در اندر کنش بوده و تغییراتی را در حرکات پایه ایجاد خواهد نمود. در نتیجه در نظر گرفتن اثرات اندر کنش خاک و سازه به طور دقیق ممکن است باعث افزایش دوره تناوب طبیعی و در نتیجه باعث کاهش ضریب زلزله در طراحی و متعاقباً کاهش هزینه‏ها گردد. در این پژوهش ضرایب تشدید تغییر مکان پانزده قاب خمشی بتنی با دیوار برشی مورد تحلیل ارتجاعی و غیرارتجاعی قرار گرفت. قاب های مورد مطالعه دارای تنوع در تعداد طبقات 5، 10، 15، 20و 25 در 5 دهانه می¬باشند و تأثیر اندرکنش خاک-سازه بر روی ضریب بزرگنمایی تغییر مکان و مقایسه آن با حالت پای ثابت، مورد بررسی قرار گرفته است. هر یک از قابها با تحلیل استاتیکی غیرخطی و با کمک نرم افزار SAP2000 مدل شدند. برای مدل نمون خاک زیر سازه از روش فنر وینکلر استفاده شده است. نتایج حاصل بیانگر این واقعیت است که ضریب بزرگنمایی تغییر مکان در حالتهای با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه نسبت بدون در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه بیشتر است.
شمس الدین هاشمی، رضا کیانی زادگان،
دوره 2، شماره 4 - ( 12-1397 )
چکیده

در این مقاله از دیدگاه روش طراحی بر اساس عملکرد، ساختمان های بتن آرمه دارای دیوار برشی با تعداد طبقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته اند. سازه های مورد نظر به روش های پوش آور سنتی، پوش آور بهنگام شونده (آداپتیو)  و تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی مدلسازی و تحلیل شده اند. نتایج حاصل از مدلسازی سازه‌های فوق نشان می دهد که در سازه های میان مرتبه (۱۰طبقه) و بلند مرتبه (۱۵طبقه)، از بین روش های تحلیل پوش آور، تحلیل پوش آور سنتی، جابجایی و در نتیجه تلاشهای بیشتری را در مقایسه با تحلیل دینامیکی غیر خطی برای سازه های مشابه نتیجه می دهد. همچنین در بین الگوهای بار جانبی در تحلیل پوش آور سنتی، الگوهای مود اول بیش از سایرین ایجاد دریفت می نماید. نتیجه دیگر اینکه سازه ی طراحی شده با آیین نامه ۲۸۰۰، که به صورت خطی طراحی شده، در تحلیل های غیرخطی هم به خوبی عمل کرده و عملا هیچ گاه به مرز ایمنی جانی که سطح عملکرد آیین نامه ۲۸۰۰ است ورود نمی کند. به عبارت دیگر به نظر می­رسد دیوار برشی در مهار سازه بسیار مؤثر بوده و المان خوبی جهت پایین نگه داشتن سطح عملکرد سازه می باشد.              


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه مهندسی عمران و سازه می باشد.