5 نتیجه برای مروری: مطالعه مروری
محمد براتی، محمد زارعی،
دوره 1، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده
آسفالت این مخلوط شگفت انگیز که همه ما هر روز با آن سروکار داریم. شاید مهندسین در این حوزه به عنوان یکی از راه حلها، اصلاح خصوصیات فنی آسفالت را در راس فعالیت خود جهت بهبود ویژگیهای این مخلوط شگفت انگیز قرار داده باشد. اصلاح خصوصیات فنی قیر و آسفالت فرصتهای مطالعاتی زیادی را در سراسر جهان بوجود آورده است . در این راستا و در این مقاله ابتدا با افزودن نانو لوله کربن با مقادیر ۲۵ / ۰ ، ۵۰ / ۰ ، ۱ و ۵ / ۱ درصد وزنی قیر پایه به بررسی اثر این ماده افزودنی روی خواص مکانیکی مخلوط آسفالتی پرداخته شد. در ادامه نمونههای آسفالتی تقویت شده با نانو لوله کربن جهت انجام آزمایش مارشال، مورد ارزیابی و آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که این افزودنی باعث تغییر در پارامترهای آزمایش مارشال از جمله افزایش مقاومت و کاهش روانی میگردد. از طرفی وزن مخصوص مخلوط آسفالتی با افزایش مواجه شده و درصد فضای خالی مصالح سنگی با کاهش نسبی مواجه شد. همچنین درصد فضای خالی مخلوط آسفالتی و درصد فضالی پر شده با قیر به طور نسبی افزایش یافت. در بررسی اقتصادی اثر اثر نانولوله کربن روی مخلوط، نتیجه شد که با افزایش تدریجی نانولوله کربن، صرفه اقتصادی پروژه کاهش پیدا می کند. در نهایت، با توجه به نتایج به دست آمده و تحلیل اثر این ماده نانویی روی خواص قیر و آسفالت، نتیجه شد که از این افزودنی میتوان در مناطق با آب و هوای گرم با ترافیک سنگین و در نقاط محدوداستفاده نمود.
محمد رضائی، ابراهیم خلیل زاده وحیدی،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1396 )
چکیده
بتن ذاتاً خودحسّ (ISSC) به یک ماده سازه ای اطلاق می شود که می تواند بدون نیاز به جاگذاری یا اتصال حسگر یا کنترل از راه دور، خود را پایش کند. با اندازه گیری مقاومت الکتریکی ISSC، تنش، کرنش، تَرَک و آسیب می تواند درجا پایش شود. در مقایسه با مواد سازه ای معمولی که نیاز به حسگرهای اضافی برای پایش یا ردیابی هست، ISSC به دلایل ذیل دارای مزیت است: حساسیت بالا، خاصیت خوب مکانیکی، سازگاری طبیعی، طول عمر یکسان، نصب و نگهداری آسان. ISSC می تواند برای پایش سلامتیِ سازه ای، ردیابی ترافیک و امنیت مرزی و نظامی به کار رود. در این مقاله به صورت سیستمی، پیشرفت تحقیقات ISSC را با توجه به ترکیبات آن، روشهای ساخت، روشهای تست سیگنال حسّی، خواص حسّی و مکانیزم تولید و کاربردهای ساختاری معرفی می کنیم. چالشهای آینده در توسعه و کاربرد ISSC نیز بحث خواهد شد.
مجید عبدالهی، فریدون خسروی، سید حامد خلیل پور،
دوره 1، شماره 3 - ( 12-1396 )
چکیده
بخش قابل توجهی از انرژی مصرفی در جهان صرف گرمایش و سرمایش ساختمانها میشود که این امر موجب افزایش تقاضا برای بهبود بهره وری انرژی ساختمآنها میشود. یکی از راه های بهبود انرژی مصرفی در ساختمانها، طراحی حرارتی اجزای مختلف ساختمان شامل دیوارها، سقفها و کف ها مطابق الزامات و اصول مطرحشده در آیین نامه ها است. هدف اصلی این پژوهش یررسی و مقایسه جامع انواع عایقهای ساختمانی و آشنایی با اصول طراحی حرارتی ساختمآنها براساس الزامات مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است. در مقاله پیش رو پس از معرفی انواع عایقهای ساختمانی، ۵ معیار شامل چگالی، ضریب هدایت حرارتی، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر نور خورشید و خواص صوتی عایقها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. در پایان یک مطالعه موردی به منظور آشنایی با روند طراحی حرارتی برای یک ساختمان مسکونی در شهر تهران انجام شده است که طبق محاسبات ضخامت ۵/۵ سانتیمتر برای پشم سنگ)بدون در نظر گرفتن مقاومت حرارتی سایر لایه های دیوار( به دست آمده است.
ایرج برگ گل، وحید نجفی مقدم گیلانی، افسانه تحریری املشی،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1397 )
چکیده
مقادیر زمانی نرخ جریان اشباع در شاخه های خروجی و ورودی تقاطعهای چراغدار در زمانبندی آن ها نقش کلیدی ایفا میکنند. تاکنون مطالعات انجام شده برای تخمین سرفاصله زمانی، در شاخه ورودی تقاطع بوده است. در حالیکه مقادیر آن به دلیل تعداد خطوط، رفتار رانندگان و سایر مشخصههای فیزیکی متفاوت، با مقادیر شاخه خروجی یکسان نمی باشد. در مقاله حاضر، به کمک برداشت میدانی دادههای مرتبط در پنج تقاطع چراغدار در شهر رشت، به ارزیابی و مقایسه مقادیر سرفاصله زمانی تخلیه و تأخیر شروع در شاخههای ورودی و خروجی تقاطع چراغدار پرداخته شده است. نتایج نشان میدهند که شرایط اشباع در مسیر خروجی، بین وسیله نقلیه دوم و آخرین وسیله نقلیه و در مسیر ورودی بین وسیله نقلیه پنجم یا ششم و آخرین وسیله نقلیه درون صف رخ می دهد (به عبارتی تعداد وسیله نقلیه دارای تاخیر شروع در مسیر خروجی، یک یا حداکثر 2 وسیله نقلیه و در مسیر ورودی 4 یا 5 وسیله میباشد). همچنین مقدار سرفاصله اشباع در مسیر خروجی، کمتر از مسیر ورودی می باشد.
محمدجواد طاهری امیری، مائده جواهری بارفروشی،
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1397 )
چکیده
امر نظارت و ارزشیابی، از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد که بدون ایجاد نظامی منسجم و قوام یافته، بازدهی چندانی نخواهد داشت. این نظارت ها به بهبود و ارتقاء کیفیت اجرای طرح/پروژه ها در سازمان و بهره گیری از توان علمی نیروهای متخصص و دارای تجربه در بهبود فعالیت های محققان صورت می پذیرد. امروزه بخش ساخت و ساز با انبوهی از نابسامانی ها از جمله کیفیت پایین ساختمان های احداث شده روبه رو است.برای پوشش خدمات بازرسی فنی ساختمان براساس قوانین و مقررات موضوعی مباحث ساختمان، بازرسی ویژه ای برای نظارت بر ساختمان وجود دارد، اما به دلیل تعدد مراکز تصمیم-گیری درباره استانداردهای ساختمان از جمله سازمان نظام مهندسی، سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی، نظارت و بازرسی فنی در بخش ساختمان با دشواری های مضاعفی روبه روست. در این پژوهش ابتدا به شناسایی و اولویت بندی عوامل تاثیرگذار بر دشواری های نظارت در پروژه های عمرانی کشور ایران با استفاده از روش FMEA پرداخته خواهد شد و سپس برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکلات در پروژه های عمرانی این کشور راهکارهایی ارائه می گردد.