RT - Journal Article T1 - The effect of silver nanoparticles on morphological and physiological indexes of Ocimum basilicum L. JF - ijppb YR - 2016 JO - ijppb VO - 1 IS - 2 UR - http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-44-fa.html SP - 63 EP - 73 K1 - Root length K1 - Catalase K1 - Guaiacol peroxidase K1 - Soluble sugars K1 - Silver nanoparticles AB - نانوتکنولوژی یا کاربرد فناوری در مقیاس اتم و ملکول یکی از تکنولوژی‏های نوظهور در قرن حاضر می‏باشد، که آینده اقتصادی جهان را به شدت متآثر خواهد کرد. گسترد‏گی دامنه تاثیر این فناوری بسیار زیاد بوده و می‏تواند بیشتر جنبه‏های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار دهد. این تحقیق به منظور سنتز نانو‏ذرات نقره با روش بیولوژیکی و بررسی اثرات نانو‏ذرات نقره ppm) 40 ٬15٬25٬ ٬10 ٬5 ٬1 5/٬0 0( بر شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه ریحانOcimum basilicum L. انجام شد. اندازه گیری طول و وزن خشک ریشه و اندام هوایی نمایانگر تاثیر منفی افزایش غلظت‏های نانو‏ذرات نقره بر این پارامتر هاست. همچنین نتایج حاصل از مطالعات نشان داد که با افزایش غلظت نانو‏ذرات نقره˓ میزان قند افزایش می‏یابد. فعالیت آنزیم¬های آنتی‏اکسیدانی که نقش به سزایی در سمیت زدایی گونه‏های فعال اکسیژن در سلول‏ها دارند در برگ گیاه ریحان تیمار شده با غلظت‏های مختلف نانو‏ذرات نقره اندازه گیری شدند. با افرایش غلظت تیمار‏های فوق فعالیت آنزیم‏ های گایاکول پراکسیداز و کاتالاز افزایش نشان داد وعلت این امر را می‏توان در اثر نتیجه متفاوت نانو‏ذرات نقره در غلظت‏های مختلف بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه ریحان گذاشت. LA eng UL http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-44-fa.html M3 ER -