TY - JOUR JF - ijppb JO - 3 VL - 1 IS - 2 PY - 2016 Y1 - 2016/3/01 TI - Study of antifungal properties and chemical composition of essential oil of Thymus kotscuyanus Boiss. & Hohen. TT - بررسی خواص ضد قارچی و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه آویشن کوهی(Thymus kotscuyanus Boiss. & Hohen.) N2 - با توجه به افزایش مقاومت دارویی میکروارگانیسم ها و تمایل به استفاده از گیاهان داروی، در مطالعه حاضر ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد قارچی اسانس آویشن کوهیThymus kotschyanus) ) علیه قارچهای کاندیدا آلبیکنس، کروزهای و گلابراتا مورد بررسی قرار گرفته است. دراین مطالعه، ترکیبهای شیمیایی اسانس آویشن کوهی با استفاده از روش کروماتوگرافیگازی و کروماتوگرافیگازی متصل به طیف نگار جرمی و فعالیت ضد قارچی آن علیه گونههای قارچی به روش میکرودایلوشن انجام و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) قارچها تعیین گردید. آنالیز شیمیایی اسانس آویشنکوهی منجر به شناسایی 45 ترکیب شد که کارواکرول (4/52 درصد)، تیمول (4/10 درصد) و گاماترپینن (10/12 درصد) عمدهترین ترکیبات اسانس آن را تشکیل دادند. حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی قارچها به ترتیب در محدوده 25/0 تا 5/0 و 5/0 تا 1 میکروگرم در میلیلیتر تعیین گردید. نتایج این مطالعه نشان میدهد که اسانس آویشنکوهی از فعالیت ضد قارچی بالایی برخوردار است. لذا با توجه به مقاومتهای دارویی و اثرات جانبی داروهای ضد قارچی شیمیایی میتوان با مطالعات بیشتر از اسانس آویشن کوهی به عنوان یک داروی ضد قارچی طبیعی استفاده کرد. SP - 52 EP - 62 AU - Mohammadigholami, Abdelnasser AD - University of Medical Sciences KW - Thymus kotschyanus KW - essential oil KW - microdilution broth method KW - antifungal activity UR - http://ijppb.lu.ac.ir/article-1-41-fa.html ER -