[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 2 - ( 12-1394 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 27-39 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر غوطه وری درآب داغ بر بازارپسندی میوه گوجه سبز (Prunus domestica)
سوما عبدی، زینب روئین *
استادیار دانشگاه ایلام
چکیده:   (1201 مشاهده)

امروزه کاربرد تیمار آب داغ روی محصولات میوه­ای و اثرات آن بر  پارامترهای فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی، تغذیه­ای و کیفی محصول در سطح گسترده­ای مورد بررسی قرار می­گیرد. در پژوهش حاضر به منظورحفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه گوجه سبز اثر تیمار آب داغ در سه سطح دمایی 45، 50 و 55 درجه سانتی­گراد همراه با تیمار شاهد به مدت یک دقیقه به صورت غوطه­وری بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. ارزیابی صفاتی ازجمله بازارپسندی، تغییرات کلروفیل کل و کاروتنوئید، سفتی بافت، کاهش وزن، مواد جامد محلول و pH  هر سه روز یکبار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین میوه­های تیمار شده با آب داغ دمای 45درجه سانتی­گراد درصد کاهش وزن وpH کمتری نسبت به میوه­های شاهد داشتند. تیمار آب داغ دمای 45 و 50 درجه سانتی­گراد منجر به حفظ کلروفیل و سفتی بافت میوه نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین در تیمار دمایی 55 درجه سانتی گراد درصد کاهش وزن و تغییرات کلروفیل کل و کاروتنوئید و سفتی بافت شدید بود. نتایج نشان داد که تیمار 50 درجه سانتی­گراد بهترین نتیجه را در حفظ کیفیت ظاهری و بازار پسندی میوه گوجه سبز داشت. بنابراین می­توان تیمارآب داغ را به عنوان روشی کاربردی و مفید جهت افزایش بازارپسندی و کیفیت میوه گوجه سبز توصیه نمود.

واژه‌های کلیدی: بازارپسندی، کاهش وزن، کلروفیل، گوجه سبز
متن کامل [PDF 696 kb]   (420 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdi S, Roein Z. Effect of hot water dipping on the marketability of greengages fruit (Prunus domestica). 3. 2016; 1 (2) :27-39
URL: http://journals.lu.ac.ir/ijppb/article-1-49-fa.html
عبدی سوما، روئین زینب. تاثیر غوطه وری درآب داغ بر بازارپسندی میوه گوجه سبز (Prunus domestica). نشریه فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران. 1394; 1 (2) :27-39

URL: http://journals.lu.ac.ir/ijppb/article-1-49-fa.html

دوره 1، شماره 2 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی ایران Iranian Journal of Plant Physiology and Biochemistry
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 809 queries by yektaweb 3501